Job gezocht?

Bouwers – wat je moet weten
De term ‘bouwer’ dekt een breed scala aan mogelijke werkzaamheden in uw woning. Over het algemeen neemt een bouwer grotere structurele werken aan zoals zolderverbouwingen, woninguitbreidingen en volledige renovaties. Hij beoordeelt wat er gedaan moet worden en zorgt ervoor dat verschillende gespecialiseerde vakmensen het werk afmaken, terwijl hij het hele project in goede banen leidt. Ze zijn cruciaal voor het soepel laten verlopen van gecompliceerde klussen.

Wat een bouwer kan helpen met
Conservatoria.
Huisuitbreidingen.
Garageverbouwingen.
Verbouwingen van zolders.
Kelderverbouwingen.
Verbouwingen.
illustratie bouwer
Een bouwer zal meestal niet erg praktisch zijn met gereedschap. In plaats daarvan zal hij materialen regelen, plannen indienen bij de gemeente, vakmensen organiseren en met u communiceren over wat er gebeurt en welke beslissingen u moet nemen. Ze zorgen er ook voor dat alles binnen uw budget wordt afgehandeld.

Als je een grote klus ondergaat, zullen er onderweg vast en zeker zaken worden ontdekt en een goede bouwer zal deze met je communiceren, evenals het eventuele effect op hoe lang het zal duren om het hele project af te ronden. Houd altijd rekening met extra tijd en extra budget in uw planning, zodat u niet wordt betrapt.

Conservatoria
Een serre is een goede manier om jezelf extra ruimte te geven in je huis, en zolang je binnen de (wat uitgebreide) planningsrichtlijnen blijft, hoef je geen bouwvergunning te krijgen. Serres zijn verkrijgbaar in uPVC, hout en aluminium, wat u veel mogelijkheden biedt bij het denken over ontwerp, bouw en duurzaamheid. Afhankelijk van uw budget en uw smaak kunt u kiezen voor een standaard of op maat gemaakt ontwerp.

De kwalificaties die uw bouwer nodig heeft
Het is altijd een goed idee om een bewijs te vragen van de kwalificaties die een bouwer op een profielpagina of elders heeft vermeld. Ze kunnen ook een kaartje hebben van de Construction Skills Certification Scheme.

Handelsorganisaties
Het eerste wat je kunt doen als je een bouwer overweegt, is controleren of hij geregistreerd staat bij een officiële handelsinstantie. Er zijn verschillende in het Verenigd Koninkrijk zoals The Chartered Institute of Building (CIOB) en de Federation of Master Builders (FMB). Deze instanties hebben criteria waaraan moet worden voldaan om lid te worden, wat de omvang van hun ervaring aantoont.

Met het CIOB-lidmaatschap zoeken ze bijvoorbeeld naar zaken als diploma’s, technische kwalificaties, militaire opleidingen en onderwijsachtergrond.

U kunt een volledige lijst van instanties bekijken op de site van de Britse verenigingen of met TrustMark.

Gasveilig en deel P
Bouwers zullen vrijwel zeker gebruik maken van een team van gespecialiseerde vakmensen, of ze nu onderaannemers zijn of volledig in dienst van de bouwer. Iedereen die met gas werkt moet geregistreerd zijn bij Gas Safe, en iedereen die met elektriciteit werkt (in Engeland en Wales) moet geregistreerd zijn bij Part P. Deze handelaars zullen een geldig ID hebben dat hun lidmaatschap toont, dus dat is een ander ding dat u kunt controleren.

Bevoegde personenregeling
Voor elk werk waarvoor een bouwvergunning nodig is, kan uw bouwer dit alles regelen als hij/zij geregistreerd is bij de bevoegde personenregeling. U kunt het Bevoegde Personenregister doorzoeken om te controleren of ze bij een schema horen.

Bouwvergunning en bouwvoorschriften voor bouwbanen
Er zijn 2 soorten toestemming en goedkeuring die u nodig zou kunnen hebben, waarover u meer in detail kunt lezen op de website van de overheid.

Bouwvergunning – meestal voor grote veranderingen of nieuwe onderdelen van uw huis (zolderverbouwingen, kelderverbouwingen, uitbreidingen etc.).
Goedkeuring van de bouwvoorschriften – dit kan van toepassing zijn op zelfs kleine wijzigingen aan uw huis, en is om ervoor te zorgen dat alle woningen dezelfde veiligheids- en ontwerpkenmerken hebben die zijn vastgelegd in de meest recente wetgeving van de overheid.
Een paar extra dingen die u misschien moet overwegen – als u in een beschermd gebied bent moet u met uw gemeente overleggen over eventuele verdere overwegingen. Ook als u een erfpachter bent in plaats van een vrije houder, kan het zijn dat u toestemming moet krijgen van hen om het werk gedaan te krijgen.

Vergeet niet dat je misschien meer dan 1 soort toestemming of goedkeuring nodig hebt om aan de slag te gaan met het werk. Gebruik een bouwer die lid is van een competente persoon en zij zullen alles voor u regelen. Je zou ook kunnen overwegen om een architect te gebruiken om te helpen met de planning, het ontwerp en de nodige vergunningen.

Als u niet over de juiste goedkeuringen en vergunningen beschikt, kan dit leiden tot boetes, boetes of ernstige problemen als u uw huis wilt verkopen. Het kan zelfs zo zijn dat u moet betalen om het werk ongedaan te maken, dus het is belangrijk om het goed te krijgen voordat u begint.

Verzekering voor bouwwerkzaamheden
Publieke aansprakelijkheidsverzekering
Uw bouwer moet zeker een openbare aansprakelijkheidsverzekering hebben, die u en hen dekt als er iemand gewond raakt of als de woning beschadigd is.

Door de verzekering gesteunde garanties of waarborgen
U kunt dit krijgen als onderdeel van de kosten van het werk, als uw bouwer het aanbiedt. Controleer precies wat er gedekt is – het moet de kosten van de afwerking of het repareren van het werk omvatten als er problemen zijn.

Misschien word jij binnenkort wel onze nieuwe collega! 🙂

✔ Job beu? Baas beu? Collega beu? Loon beu? Werkuren beu? File beu?

✔ Heb je altijd al iets willen doen waar je letterlijk en figuurlijk energie van krijgt?

✔ Vind je het leuk om met mensen te werken en spreekt een gezonde actieve levensstijl jou echt aan?

Volg dan zeker onze vrijblijvende Mindset online  infoavond… en wie weet geef jij je leven een nieuwe wending!