Designtrends

Waarom Interieurglas dit jaar de heetste designtrend is?

In het verleden werd glas in de woning van oudsher alleen gebruikt voor ramen. In 2020 zullen glazen wanden echter worden gezien als een van de meest innovatieve toevoegingen aan de woning.

Glazen wanden kunnen zowel kleine als grote ruimtes verdelen en versterken. Ze hebben een hoge lichtdoorlatendheid, waardoor het huis er ruim en stijlvol uitziet. Hier zijn een aantal van de plaatsen waar je glazen wanden in een huis kunt gebruiken:

In de slaapkamer

Een van de beste plaatsen om glazen wanden te installeren is de slaapkamer. Als u ervoor kiest om ze te gebruiken in de hoofdslaapkamers, kunt u het glas gebruiken om de inrichting van de kamer te scheiden van de andere delen van de ruimte. Met grote ramen en glazen schuifdeuren kunt u uw slaapkamer snel een moderne en unieke uitstraling geven. Het glas kan ook gebruikt worden in gedeelde kinderkamers om de ruimte te verdelen en de nodige privacy te creëren. In een studio-appartement zullen glazen wanden moeiteloos de illusie van meer ruimte en meer privacy creëren zonder dat er muren moeten worden afgebroken.

In de woonruimte

Met behulp van glazen wanden kan een grote hoeveelheid natuurlijk licht in de woonkamer worden binnengelaten. Met de glazen wanden geniet u van een beter uitzicht van buitenaf. Massieve glaswanden en glazen schuifdeuren zorgen voor een naadloze overgang van de leefruimtes binnen naar buiten. Dit helpt om een dramatische en blijvende indruk achter te laten. Transparante glazen wanden scheiden grote woonkamers van elkaar en zorgen voor een ordelijk gevoel. Zo kunt u bijvoorbeeld het kantoor, de studeerkamer en de bibliotheek van elkaar scheiden.

In eetruimtes

Veel mensen gebruiken vandaag de dag glazen armaturen voor eetruimtes. In tegenstelling tot geverfde droogwanden kan glas eenvoudig en moeiteloos worden gereinigd en onderhouden. Glas is een reflecterend materiaal, en dit betekent dat een glazen paneel en een glazen kastdeur uw keuken ruimer kunnen doen lijken. Er zijn vele manieren om glas te gebruiken in eetruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld de wand tussen de keuken en de eetkamer plaatsen. Ook kun je de wanden gebruiken om een ontbijtruimte te maken, vooral als je een grote keuken hebt.

In een badkamer

Niets fleurt een badkamer op zoals een glasblok. Glasmozaïek tegels zijn een uitstekende keuze voor badkamer douches en backsplash ontwerpen. Moderne grote ramen en glasdessins verbinden huisinterieurs met prachtige tuinen. Glas maakt de badkamer ruimer, stijlvoller en helderder. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om glazen wanden te gebruiken om een badkamer te scheiden van de rest van de kamer met behulp van een enkel paneel om de ruimte te verdelen. Voor een badkamer met meerdere gebruikers of broers of zussen is een volledige of gedeeltelijke wand van matglas nuttig om de privacy te vergroten.

Interieur Glazen Vloer en Plafondontwerp

Modern bouwen tip. Glazen vloer- en plafonddesign zijn spannende trends die mooie en decoratieve elementen in moderne woningen brengen. Het opent het interieur en brengt de natuur naar binnen. Met deze muren kunt u genieten van een prachtig uitzicht van binnenuit.

De glazen tegels en panelen zijn sterk en duurzaam. Ze zijn ook waterdicht, gemakkelijk te reinigen en geven geen vlekken of bacteriën af. Glazen wanden bieden veel designkeuzes en zijn ontworpen om te passen bij het uiterlijk van een huis of zelfs een specifieke set meubels. Opgelet een huis bouwen loopt niet altijd van een leien dakje.