composietdekken voor uw buitenruimte

Waarom zou u composietdekken voor uw buitenruimte gebruiken?

Het gebruik van composietdekken is de afgelopen jaren een populaire keuze geworden onder huiseigenaren, landschapsdeskundigen en bouwers. Daar zijn vele redenen voor en ze zijn stuk voor stuk iets om te overwegen als u denkt aan het toevoegen van een dek aan uw leefruimte in de buitenlucht. U zult niet alleen houden van het uiterlijk en het gevoel van een composiet terras, maar u zult ook genieten van een transformatie in uw tuin die het perfect maakt voor het vermaken, het doorbrengen van een middag met familie, of gewoon ontspannen in de zon met een boek. Hier is waarom composiet terrasvloeren de duidelijke keuze zijn voor uw tuin. vooral in combinatie met een van onze uitstekende veranda’s.

composiet vlonders alles wat u moet weten

Wat is Composite Decking?

Je hebt waarschijnlijk composiet dekken gezien, maar je hebt je misschien niet gerealiseerd dat dit is waar je naar kijkt. Het is meestal gemaakt van een mix van gerecycled plastic en hout. Het resultaat is een materiaal dat sterker, zwaarder en dichter is dan hout, waardoor het een ideale optie is voor gebruik buitenshuis. Net als traditionele houten vlondermaterialen kunnen composiet vlonders worden aangepast aan de exacte specificaties, aan de lengte en de vorm die u nodig hebt.

Het wordt vervaardigd door het samenpersen van een mengsel van hout en kunststof in bijna gelijke hoeveelheden om de “planken” te vormen die gebruikt worden om een dek te maken. Het wordt vaak gemaakt om het uiterlijk van traditioneel hout na te bootsen, maar het hoeft niet te worden geschuurd, gebeitst. en ander voorbereidend werk.

Een afgewerkt dek van composietmaterialen lijkt erg op een houten dek, maar is veel beter voor het milieu en houdt langer stand dan hout. Als u een milieubewuste keuze wilt maken, zijn composietmaterialen waarschijnlijk precies wat u zoekt. Wilt u Hout kopen

Het is lang houdbaar

Een van de grootste redenen om te kiezen voor composietdekken is dat het gebouwd is om lang mee te gaan. In tegenstelling tot hout, dat gevoelig is voor rot, kromtrekken en verkleuring in de loop van de tijd, zijn composietdekken ontworpen om lang mee te gaan zonder zich zorgen te maken over degradatie of andere schade. Het is bestand tegen alle soorten weersomstandigheden, inclusief regen, sneeuw en harde zon, zonder dat het kapot gaat, vervaagt of moet worden vervangen, net zo vaak als hout.

Omdat het niet alleen van hout is gemaakt, zijn de materialen niet zo gevoelig voor splinters of breuk en hoeft u zich geen zorgen te maken over de opbouw van algen of schimmels aan het oppervlak en het veroorzaken van schade of andere problemen. Door de UV-stabiliteit van de materialen zijn ze bestand tegen beschadiging door de zon en zullen ze niet breken of verbleken als de zon er op schijnt.

Eenvoudig onderhoud

Een ander groot voordeel van composietdekken is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en niet veel onderhoud nodig hebben om ze er op hun best te laten uitzien. In tegenstelling tot hout hoeft u geen beits of beschermende afwerking aan te brengen om het oppervlak van het terras schoon en veilig te houden voor de elementen. U hoeft het ook niet te schuren, waardoor u minder tijd kwijt bent aan onderhoud.

Het enige wat u hoeft te doen is het dek goed te besproeien met een slang om vuil en puin op te ruimen en het vervolgens aan de lucht te laten drogen. Het dek is bestand tegen vlekken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het schrobben van de materialen als er iets op het dek wordt gemorst. Hardnekkig vuil wordt meestal gemakkelijk aangepakt met een drukverspiller. Als het eenmaal geïnstalleerd is, kunt u zonder veel onderhoud van het dek genieten.

Het is veilig voor alle leeftijden

In tegenstelling tot hout vormt een composietdek niet het risico op versplintering van dat hout, waardoor het risico op letsel afneemt. Tegelijkertijd wordt het niet zo glad als hout als het nat is, waardoor het ideaal is voor gebruik rond achtertuinzwembaden of een kinderspeelplaats. Meestal wordt het dek geïnstalleerd zonder gebruik van spijkers of schroeven, waardoor het veilig is voor mensen van alle leeftijden om er op blote voeten op te lopen.

Hoge waarde voor de kosten

U zult merken dat de kosten van een composiet dek hoger zijn dan die van een traditioneel dek, maar u krijgt een goed rendement op de investering. Niet alleen kan een composiet dek de totale waarde van uw huis verhogen, maar het gaat ook zo lang mee dat u geld bespaart op het geheel of een deel ervan na verloop van tijd te vervangen. Tegelijkertijd bespaart het geringe onderhoud u geld op het onderhoud, waardoor de initiële investering de moeite waard is.

Visuele aantrekkingskracht

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor composietdekken is omdat het er goed uitziet. Het kan worden gemaakt in een verscheidenheid van kleuren, zodat u kunt kiezen voor degene die er het beste uitziet in uw buitenruimte. Tegelijkertijd kan het ook worden gemaakt om de natuurlijke nerf van traditioneel hout na te bootsen, zodat u nog steeds de uitstraling krijgt die u wilt. Of u nu een exotisch tropisch hout wilt of iets meer ingetogen, u kunt de look met gemak bereiken wanneer u kiest voor een composiet dek.

Natuurlijk kunt u kiezen uit de traditionele bruinen van hout, inclusief donkere houtsoorten en lichtere, maar dat zijn niet uw enige opties. Composiet dekken zijn ook verkrijgbaar in verschillende tinten grijs of roodbruin. U kunt ook een paar kleuren mengen om een uniek patroon of ontwerp op uw terras te creëren.

Tags: Hout kopen online –  Mortex: de decoratieve pleister voor binnen & buiten. Naadloze betonlook van de badkamer tot de keuken. Mortex is een sierpleister bestaande uit kalk en cement.